Odlok bo zvišal cene

, , Komentarji so izklopljeni za Odlok bo zvišal cene

Ne zahajam vsak dan v trgovine, to se mi zdi izguba časa. Tisto potiskanje vozička med nepreglednimi policami me prav nervira. Ampak, če doma ne bi bilo mačje hrane, bi me mačje krdelo obglodalo do kosti. Tako sem po dveh tednih od uveljavitve enega najbolj nesmiselnih odlokov končno stopil v E.Leclerc. V njej, z izjemo dni pred prazniki, običajno ni takšnih množic kot npr. v Europarku. Vsekakor pa jo v običajnem popoldnevu obišče kar precej.

Ampak tokrat pa nas je bilo strašljivo malo. Resnično malo. Med dolgimi policami sem taval skorajda sam, nekatere prodajalke pa so se vidno dolgočasile. S kar nekaj sem v letih rednega nakupovanja spletel tisti prisrčen odnos, ki ga vljudna redna stranka lahko sklene z njimi. In sem eno povprašal, ali sem zgolj slučajno naletel na neko nenavadno uro zatišja. Pa mi je odgovorila, da nisem. Da je tako stanje že dva tedna, od uveljavitve odloka naprej.

Trgovina ima sicer dva vhoda. Malce so se znašli in enega zaprli, Kljub temu pa morajo 65 ur tedensko postaviti enega mladca na vhod, da kontrolira potrošnike. Strošek se bo seveda prelevil v cene. Europark ima bistveno več vhodov, torej bo imel tudi več stroškov.

E.Leclerc Maribor, vir: e-leclerc.si

Glede na stanje ima trgovina preveč zaposlenih. Le ugibam lahko, kaj bodo naredili. Redno zaposlenih najbrž ne bodo odpuščali, prej bodo na udaru študentje. Morda bodo poslali koga na čakanje.

Promet je namreč že konkretno upadel. Ker epidemije uradno sploh ni (zakaj to ne moti ne ustavnega sodišča ne opozicije, mi sicer ni jasno), bodo izgube. Izgube se bodo seveda prelevile v cene. Ker epidemije uradno ni, tudi ni državnih pomoči.

Višje cene pomenijo nižjo kupno moč potrošnikov in nadaljnji upad prihodkov trgovcev. Posledično se bo znižala gospodarska rast. Prav tista, s katero se vlada tako rada hvali, da je baje ena najvišjih v Evropi. RTV poroča, da se nekatere trgovine že zapirajo.

Razumljivo je, da je PCT potreben pred operacijo debelega črevesa. Morda tudi v dejavnostih kot je npr. fitness, kjer ljudje globoko dihajo in se potijo, ne pa res prav povsod. Vemo, da okužb na prostem praktično ni. To konec koncev dokazujejo množični protesti. Zato je popolnoma nerazumljivo, zakaj je PCT potreben na vrtovih gostinskih lokalov. Ne vem, kam to vodi. Vsekakor ne v izboljšanje gospodarske slike.

Beri tudi S tem odlokom se gre predaleč in Novinarji in jezni ljudje